/*** download hasznalati ***/ /* klinikai */ /* bortesztek */
A hidrogén az Élet üzemanyaga

Az antioxidáns hatású szabad hidrogén

Japánban, Távol-keleten, Amerikában az orvosi és szépségipari kutatások legkiemeltebb területe jelenleg a Hidrogén Terápia, ezekben az országokban már rendkívül népszerű – valóságos őrület, a Japán kórházakban már kötelezővé vált a hidrogénes víz használata.

Az oxidatív stressz elleni harc és a hidrogén kapcsolata

Környezetünkben folyamatosan keletkeznek szabadgyökök. A szervezetünket érő fokozott külső szabad-gyök terhelés oka lehet a dohányzás, a drog, gyógyszer és alkoholfogyasztás, az elektroszmog, az UV sugárzás, a légszennyezés, a mérgező vegyszerekkel való érintkezés, de bizonyos mértékig még a fürdőszobai kellékeink is, sőt táplálkozásunk is. Sejtjeink tehát egész életünk folyamán ki vannak téve a szabadgyökök által okozott károsodásnak, amely számos betegség és az öregedés forrása is egyben. A szervezetünkben lévő szabad gyökök másodpercenként kb. 100 000 támadást intéznek a sejtjeink ellen, és mind elektront akarnak rabolni!

De miért a hidrogén?

  • A H- a legkisebb antioxidáns az egyetlen az oxidánsok közül, amely nem válik szabad gyökké, amikor elektronjától megválik. Átadja az elektront, elégeti az oxigént, és a szervezetünk méregtelenítési folyamatait segítő vízzé válik. E tulajdonsága révén a legerősebb antioxidáns, olyan kisméretű ionokkal, amelyek szervezetünkben bárhová azonnal eljuthatnak.
  • Képes átjutni az összes biológiai membránon, és képes minden szövetbe és sejtbe eljutni, még az agyi szövetekbe is. Ez azért fontos és előnyös a szervezet számára, mert például az agyi szövetekbe más antioxidáns nem tud eljutni, hiszen nincs lehetőségük arra, hogy átjussanak a vér-agy gáton.
  • Védelmező hatása lehet a sejtmag diffúziójára a DNS-ben és a citoszólban is.
  • Tulajdonsága révén a legerősebb antioxidáns. Ha összehasonlítanánk az általunk ismert antioxidánsokkal, külsőleg alkalmazva 176-szor erősebb hatása van mint a C-vitaminnak, vagy 865-ször hatásosabb mint a Q10.
  • Félgrammnyi H- elegendő szervezetünk napi ATP (sejtjeink üzemanyaga) igényének fedezéséhez.

A szabad hidrogén előállítási módjai

Az egyetlen probléma – és egyben oka is a felhasználás korlátozottságának – hogy a szabad hidrogén rendkívül gyorsan szeretne kapcsolódni, és ezért nagyon gyorsan el is veszíti erejét. Előállításának technológiáját ezekben az években dolgozták ki Japánban, eleinte ionizációval, legújabban a világszabadalomnak számító elektrolizissel. Az előállított hidrogénben gazdag víz nem palackozható, nem hordozható, hiszen a felhasználása maximum egy napig lehetséges.

Felhasználási területek:

Hazánkban a hidrogénezett víz fogyasztása van elterjedőben, egy – még ionizációs eljárással működő berendezés segítségével.

Japánban a felhasználás már ennél sokkal sokrétűbb: a hidrogénezett víz már a mindennapok része.

Klinikákon amellett hogy folyamatosan folynak a további kutatások is, a legkülönbözőbb betegségben szenvedőknek adják mindennapi víz fogyasztására,ami jelentősen meggyorsítja a gyógyulási folyamatokat. A leglátványosabb eredményeket a külsőleg alkalmazott hidrogénes kezelések hozzák: égési sérülteknél, baleseti sérüléseknél, a legkülönbözőbb bőrbetegségeknél, fekélyeknél azonnal látható eredményeket mutat.

Japánban, Távol-Keleten, Amerikában már nem számít újdonságnak a hidrogén csodája, Magyarországon és Európában még csak kétkedve ismerkedünk ezzel az újdonsággal.

De biztosak vagyunk benne, hogy ez nem egy múló hóbortja lesz a világnak, hanem az egyik legkiemeltebb orvosi és szépségipari területe, ami nálunk is mielőbb elterjedté válik.